top of page

מתעניין/ת בלימודי חוץ

מתעניין בקורס
Hutz_Writing workshop_ofit_25.7.2023.jpg

קורס דוקוPhone

ראשון מסוגו בארץ, לתרגול אמנות התיעוד הדוקומנטרי בסמארטפון

קורס דוקוPhone,  שפותח בבלעדיות בסם שפיגל, הוא ההזדמנות שלך להרחיב את החשיבה הבימויית מעבר להיכרות הטכנית עם מצלמת הטלפון. זהו קורס קצר, ממוקד ומעשיר, שיסייע לך להשתמש בסמארטפון ככלי לסטוריטלינג דוקומנטרי.

הזדמנות ללמוד מהטובים ביותר, בשיטות הלימוד הטובות ביותר – בית הספר סם שפיגל נבחר 7 פעמים כאחד מ-15 בתי הספר לקולנוע הטובים בעולם מחוץ לארה"ב.


מקומות מוגבלים! הצטרפו עכשיו לקורס שישנה את הדרך בה אתם מתבוננים, מצלמים

ומספרים סיפור.

מבנה הקורס

12 מפגשים (3 שעות אקדמיות למפגש) בימי רביעי בשעה 17:00

14.5.25

מועד פתיחת הקורס

למי מיועד הקורס

לאנשים שמגדירים את עצמם "אנשים סלולריים" מחוברים לנייד וחווים את המציאות דרכו
למי שמרגיש שכל מה שקורה סביבו שווה סיפור וסרט
למי שמחפש להביא סיפור דוקומנטרי באמצעות כלי זמין
לאנשים שאוהבים ליצור סרטים
לאנשי סושיאל ותוכן
ליוצרי סרטים שרוצים לקבל את הבסיס לאמנות הבימוי של היצירה הדוקומנטרית

מטרות הקורס

לאפשר ל"אדם הסלולרי" לא רק להחזיק מצלמה אלא לשלוט בכלי המבע המאפשרים בניית תמונת עולם דוקומנטרית מורכבת.

הנושאים שנלמדים בקורס

הקורס מציע סדרה של תרגילי בימוי מקוריים ואישיים המבוססים על עקרונות אוניברסליים של תורת הבימוי הדוקומנטרי. מדי שבוע, בין השיעורים, התלמידים מתרגלים בטלפון את משימה, מביאים לשיעור את החומר המצולם, ובמהלכו מנהלים דיונים ביקורתיים על התוצרים. בכל שיעור, וכמובן במהלך הכולל של הקורס, נפתח שפת חשיבה ביקורתית, ראייה אנליטית ומעשי בימוי מחושבים ומודעים לטובת הפיכת "האדם הסלולרי" ליוצר תיעודי מקורי.

מנחה הקורס

פרופ' דן גבע, Phd
בוגר בהצטיינות יתרה, בית הספר לקולנוע וטלוויזיה סם שפיגל (1994). את עבודת הדוקטורט "The Extended Sign of the Documentarian" כתב באוניברסיטת תל-אביב, (2014). בין 25 הסרטים התיעודיים שיצר בשנים 1993 – 2019: אני קהלת (2019) הדוקומנטריסטים (2016), רעש (2012), הנשיא (2010), צד רביעי למטבע (2006), תחשוב פופקורן (2004), שלכת (2003). המפתח (2001), מה שראיתי בחברון (1999), אורושלים (1993). סרטיו זכו בעשרות פרסים בינלאומיים, השתתפו במאות פסטיבלים בארץ ובחו"ל והוקרנו ברשתות טלוויזיה בעולם. גבע הוא אמן אורח באוניברסיטת ג'ונס הופקינס, ארה"ב, 2010, חתן פרס דן דויד לחוקרי קולנוע וחברה מבטיחים (2011), אוניברסיטת תל-אביב. חתן פרס Teacher Award ,CILECT, 2017.
פרופ' גבע הוא מייסדה של המעבדה לאתיקה The Ethics Lab – פרויקט מחקר בינלאומי בתחום הפילוסופיה של המוסר ויישומה החברתי. חתן פרס "חדשנות פדגוגית", מכללת בית ברל ,2020 ומחברם של חמישה ספרי הגות באתיקה ובהיסטוריה פילוסופית של הדוקומנטרי (בהוצאות Palgrave Macmillan ו-CILECT).

תנאי הרשמה

. דמי הרשמה ע"ס 250 ש"ח (שלא יוחזרו)
2. הגשת תרגיל קצר וידאו באורך 1 דקה): צרו את הדקה הקולנועית הכי אמיתית, עוצמתית, כנה, מצחיקה, עצובה, מרגשת, מרגיזה אודות עצמכן.ם. לא להשקיע כסף בשחקנים או סטים. לעבוד רק עם חומרים קיימים.
3. בדיקת הסרטונים ע"י מנחה הקורס ומיון המועמדים
4. עלות הקורס 3,500 ש"ח

הערות

פתיחת הקורס מותנית במינימום נרשמים
לפרטים נוספים ניתן לפנות לעינת פינסקי בטלפון 073-2007321 או למייל script@jsfs.co.il

הקורס יתקיים בביה"ס סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה, ירושלים, ברח' מנורה 3 ירושלים

מתעניין/ת בלימודים אצלכם, חיזרו אלי

bottom of page